Tietosuojakäytäntö 2018-05-14T12:20:26+00:00

Tietosuojakäytäntömme

RealMachinery Oy:n, sekä sen tytär- ja sisaryhtiöiden, tietosuojakäytäntö

Tässä tietosuojalausunnossa kerrotaan, kuinka RealMachinery Oy (sekä sen tytär- ja sisaryhtiöt, myöhemmin ”RealMachinery”) kerää, käyttää ja säilyttää  tietoja, jotka koskevat henkilökohtaisia tietojasi. Tavoitteemme Täyden Palvelun Konetalossa on tarjota asiakkaallemme paras mahdollinen asiakaskokemus ja tämä edellyttää molemminpuolisen luottamuksen saavuttamista. Tämän vuoksi pyydämme sinua lukemaan tämän tietosuojalausunnon huolellisesti, sekä säännöllisesti, ymmärtääksesi, mitä tietoa digitaaliset tuotteemme ottavat vastaan, tuottavat sekä lähettävät ja mitä teemme tuolla tiedolla.

Tämä lausunto koskee kaikkea RealMachinery:n toimintaa ja sitä sovelletaan verkossa sekä muiden kanavien kautta (esim. messut, koneet, tuotteet, työmaat) kerättyihin tietoihin. Antamalla meille järjestelmätietoja, käyttötietoja tai henkilötietoja, hyväksyt tämän tietosuojalausunnon sekä sen ehdot, jotka sisältävät tietojen keräämisen, käytön ja luovutuksen toimestamme.

Henkilötiedot

Henkilötiedoilla tarkoitamme tietoja, joilla henkilö voidaan tunnistaa joko suoraan tai epäsuoraan. Näitä tietoja ovat esimerkiksi nimi, sähköpostiosoite, tai IP-osoite. RealMachinery ei kerää käyttäjiensä henkilötietoja lukuun ottamatta tilanteita, joissa käyttäjä antaa tietonsa sekä hyväksyy niiden käytön. Näitä tilanteita ovat esimerkiksi, tilatessaan uutiskirjeen, osallistuessaan tutkimukseen, kilpailuun tai arvontaan tai käyttämällä internet-sivujamme.

Järjestelmätiedot

Järjestelmätiedot ovat digitaalisiin tuotteisiin sisällytettyä, niiden käyttämää tai tuottamaa tietoa. Näihin lukeutuvat muun muassa: laite- kalusto- ja komponenttitiedot (mm. sarjanumero, mallinumero ja lisälaitteet), sähköinen tieto (ml. muun muassa, anturilokit, kehityssuunnat, histogrammit ja vikakoodit), tarkastustiedot (ml. Doosanin tai 3. osapuolen tarkastusjärjestelmien suorittamien tarkastusten tulokset), laitteen sijaintitiedot (määritetty esim. satelliitti-, GPS-, matkapuhelinverkon tukiaseman tai Bluetooth- tai WiFi-signaalilla), nestetiedot (ml. Doosanin tai 3. osapuolen työkaluilla otettujen nestenäytteiden analyysitulokset), tapahtumatietojen tallennuslaitteiden tiedot (ml. sijainti, nopeus, suunta ja asiaan liittyvät videotallenteet, ohjainten käyttö ja PTC-tiedot), huolto- ja kunnossapitohistoria (ml. työmääräykset, komponenttien käyttöaika, kunnossapitoaikataulu, määräaikaishuolto, takuutiedot, huoltosopimukset, huoltovälit, komponenttiluettelot sekä huoltotodistukset), työmaa- ja ympäristöolosuhteet (ml. työn tyyppi, teiden ja reittien kunto, korkeus, ilmasto, materiaalien seuranta), käyttötavat (ml. käyttäjän määrittelemä tuotteeseen liittyvä tieto, jonka annat RealMachinerylle digitaalisen tuotteen välityksellä)

Tietojen kerääminen ja siirtäminen

Tallennamme, käytämme ja siirrämme käyttäjän henkilötietoja ainoastaan suostumuksen mukaisesti ja aikaan sekä sisältöön nähden vain välttämättömästi. Tämä voi johtua esimerkiksi vastatessamme käyttäjän kysymykseen tai tarjouspyyntöön, lähettääksemme tilauksen tai tiedottaaksemme kilpailun tai arvonnan tuloksista.

Tietojen keräämisen kanavia voivat olla esimerkiksi, koneet ja kalusto, sekä niihin asennetut, omat tai muiden yritysten, laitteet sekä tietokoneiden ja mobiililaitteiden kautta käytetyt ohjelmistot ja sovellukset.

Edellä mainittujen syiden takia, RealMachinery voi joutua luovuttamaan henkilötietoja kolmansille osapuolille, jotka käsittelevät tietoja. Nämä tahot voivat saada tiedot käyttöönsä, esimerkiksi lähettäessään tuotteita. Näissä tapauksissa RealMachinery edellyttää, että kolmannet osapuolet käsittelevät henkilötietoja tämän lausunnon mukaisesti.

Kaikki muu käyttäjän henkilötietojen siirtäminen sivustoiltamme ulkopuoliselle sivulle tai verkkopalveluun, kuten Facebook tai Twitter, vaatii käyttäjän luvan. RealMachinery ei myy tai vuokraa henkilötietoja kolmansille osapuolille. Kuitenkin, mikäli laki tai pakote vaatii henkilötietojen luovuttamista, RealMachinery näin tekee.

Järjestelmätietojen käyttö

Keräämiämme järjestelmätietoja voimme käyttää esimerkiksi valvoaksemme kaluston tilaa, suorittaaksemme kunnossapito- ja korjaustoimenpiteitä sekä toimittaaksemme vuokrakalustoa, antaaksemme suosituksia liittyen turvallisuuteen, kaluston kuntoon ja kunnossapitoon sekä tehokkuutta ja tuottavuutta koskevaan koulutukseen, koneiden toimintaturvallisuuden parantamiseen, teknisten etäpalveluiden suorittamiseen sekä muihin yleisiin liiketoiminnan tarkoituksiin (mm. tiedon analysointiin, tuotteiden parantamiseen sekä kehittämiseen).

Henkilötietojen käyttö

Mikäli henkilö antaa nimenomaisen luvan henkilötietojensa käyttöön mainos- tai markkinointitarkoituksissa, henkilötiedot tallennetaan ja niitä käytetään jatkuvasti kyseisiin tarkoituksiin. Tarkoituksia voivat olla esimerkiksi uutiskirjeiden sekä kilpailu- ja arvontakutsujen lähettäminen mitä tahansa viestintäkanavaa (esim. Sähköposti) käyttäen, johon henkilö on antanut suostumuksensa.

Voimme käyttää henkilötietoja myös käyttäjäprofiilin luomiseen ja ylläpitoon. Tämän lisäksi voimme käyttää käyttäjän antamia tietoja verkkopalveluidemme analysoimiseen, tehokkuuden parantamiseen, mainontaan, markkinointiin, markkinatutkimukseen ja myyntitarkoituksiin.

Google

Käytämme verkkosivustollamme Google Inc:n tarjoamia palveluita, kuten Google AdWords sekä Google Analytics. Googlen palvelut käyttävät toiminnassaan evästeitä, jotka ovat laitteellasi sijaitsevia tekstitiedostoja. Ne auttavat sivujen ylläpitäjiä analysoimaan, käyttäjien toimintaa sivuilla. Evästeiden keräämä tieto sivujen käytöstä (sisältäen tunnistamattomaksi tehdyn IP-osoitteesi) käsitellään ja varastoidaan Googlen palvelimille. Google käyttää kerättyä tietoa kehittääkseen sivujen käyttäjäkokemusta. Google tuottaa sivujen käyttäjäraportin sivujen ylläpitäjälle ja tarjoaa palveluita, jotka liittyvät sivujen käyttämiseen ja käyttöaktiivisuuteen sekä internetin käyttöön. Google voi myös tarjota tätä tietoa kolmansille osapuolille, mikäli laki vaatii tai kolmannet osapuolet käsittelevät tietoa Googlen puolesta. Google ei yhdistä IP-osoitettasi muuhun ylläpitämäänsä tietoon. Voit estää evästeiden käytön selaimesi asetuksista. Kieltämällä evästeet et välttämättä voi käyttää kaikkia sivuston ominaisuuksia. Käyttämällä tätä sivustoa hyväksyt Googlen tekemän tiedonkäsittelyn niihin tarkoituksiin ja niillä tavoilla kuin edellä esitettynä on kuvattu.

Voit estää Googlea etsimästä jo luotuja evästeitä, jotka on yhdistetty tähän nettisivuun (myös IP-osoitteesi) ja estää Googlea käsittelemästä tätä tietoa lataamalla ja tallentamalla tämän selaimeesi:

http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Tarkempaa tietoa miten Google käyttää käyttää tietojasi yhteistyökumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa:

http://www.google.com/intl/fi/policies/privacy/partners/

Säilytettävien tietojen tarkastusoikeus

RealMachineryn palveluiden käyttäjällä on pyydettäessä oikeus saada selville, säilytetäänkö häntä koskevia henkilötietoja Henkilötietolain 26 artiklan mukaisesti. Tiedustelun henkilötiedoista voi tehdä osoitteeseen info@realmachinery.fi. Selvitys toimitetaan korkeintaan kahden viikon kuluessa pyynnöstä. Pyynnön esittäjän on pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä.

Säilytettyjen henkilötietojen käyttäjällä on aiheellisissa tapauksissa oikeus edellyttää häntä koskevien tietojen poistamiseen, korjaamiseen tai täydentämiseen.

RealMachinery ei luovuta henkilötietoja, mikäli pyynnön esittäjän henkilöllisyyttä ei pystytä toteamaan riittävällä varmuudella. Kiellon perustelut ilmoitetaan käyttäjälle. Käyttäjällä on oikeus riitauttaa henkilötietojen luovuttamisen kielteinen päätös, kuten Henkilötietolaissa ja muissa koskevissa laeissa ja säädöksissä säädetään.

Luvan peruminen

Käyttäjä voi perua henkilötietojensa käyttöä koskevan suostumuksen seuraavilta osin:

  • Markkinointiviestintä: Jos et halua vastaanottaa tuotteisiimme liittyviä markkinointiviestejä kauttamme, voit kieltäytyä niistä ottamalla yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen: info@realmachinery.fi. Käsittelemme pyyntösi mahdollisimman nopeasti ja peruminen tulee voimaan välittömästi pyynnön käsiteltyämme.HUOM! Vaikka kieltäydyt vastaanottamasta markkinointiviestejä, voimme lähettää sinulle tärkeitä hallinnollisia viestejä. Näiden viestien vastaanottamisesta et voi kieltäytyä.

Automaattisesti tallennetut tiedot ja evästeet

Käydessäsi sivustollamme, keräämme automaattisesti yleisiä tietoja, joita ei voida yhdistää tiettyyn henkilöön. Näitä ovat esimerkiksi Internet-palveluntarjoajan nimi (tai jos kyseessä on yritysverkko, käyttäjän yrityksen nimi), sivu, jossa käytiin ennen siirtymistä omalle sivullemme, sivustoltamme haetut tiedot, haun päivämäärä ja kellonaika sekä käytetty käyttöjärjestelmä ja selainversio. Tiedot kerätään ja analysoidaan anonyymeina. Niitä käytetään ainoastaan sivujemme ja palveluidemme kiinnostavuuden, sisällön ja toiminnallisuuden parantamiseen. Tietoja ei jatko-käsitellä, eikä siirretä kolmansille osapuolille.

Evästeet

Käytämme evästeitä internet-sivustomme käytön helpottamiseksi. Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka selain tallentaa koneen kiintolevylle, jotta internet-sivustoamme voidaan käyttää. Käytämme evästeitä, jotta saisimme paremman kuvan siitä, kuinka internet-sivustoamme käytetään. Evästeiden avulla voimme myös parantaa sivuston käytettävyyttä. Evästeet auttavat esimerkiksi selvittämään, onko sivustomme tietyllä sivulla käyty. Evästeet kertovat myös, onko käyttäjä vieraillut sivuillamme aiemmin, vai onko kyseessä uusi käyttäjä. Käyttämiimme evästeisiin ei tallennu henkilötietoja, eikä muita sellaisia tietoja, joiden perusteella käyttäjä voitaisiin jäljittää.

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, muuta Internet-selaimen asetuksia niin, että kaikki evästeet poistetaan koneen kovalevyltä, kaikki evästeet estetään tai evästeen mahdollisesta tallentamisesta varoitetaan. 

Tietoturva

Suojaamme käyttäjän tietoja katoamiselta, muokkaamiselta, varkaudelta tai valtuuttamattomien ulkopuolisten osapuolten käytöltä käytössämme olevin tavoin.

Muutokset

RealMachinery pidättää oikeuden tietosuojalausunnon muutoksiin ilman ennakkoilmoitusta. Pyydämme asiakkaitamme lukemaan tietosuojakäytäntömme tasaisin väliajoin mahdollisten muutosten takia.