Julkaistu: 17.11.2021

Päästötöntä nostamista - Realliftiltä Haulotten uutuusmalleja

Reallift on tuonut maahan Haulotten henkilönostimia jo yli 10 vuoden ajan. Haulotte on yksi markkinoiden tehokkaimmista ja turvallisimmista nostimista. Vihreät arvot ovat isossa roolissa yrityksen ja tuotteiden kehittämisessä, mistä osoituksena ovat uudet akkukäyttöiset saksilavanostimet sisä- ja ulkokäyttöön.

Haulotte on tuonut markkinoille täysin uudet akkukäyttöiset isot saksilavamallit, jotka kantavat nimiä HS15 E ja HS18 E. Molemmista löytyvät myös Pro-mallit.

- Saimme nämä ensimmäiset isot akkukäyttöiset mallit Suomeen syyskuun alussa. HS15 E ja HS18 E ovat kaksikäyttöisiä eli niitä voi käyttää sekä sisällä että ulkona. Yksi nostin käy moneen työhön. Voit tehdä ensin ulkotyöt ja siirtyä sen jälkeen tekemään hallivarustelua sisälle. Tahraamattomat renkaat eivät myöskään sotke uusien tilojen lattioita. Kaikki tämä toteutuu siis täysin päästöttömästi. Pakokaasuja ei synny ja päästöt pysyvät näin ollen nollissa, sanoo RealLiftin nostinmyynnistä vastaava Pasi Päkkilä.

Uusien mallien työskentelykorkeudet ovat 15 ja 18 metriä. Lavakapasiteetti on 750 kiloa.

- Peruskoneen työskentelyleveys on 5,8 metriä ja lisävarusteena on saatavana XL-lava, jolloin työskentelyleveys voi olla jopa peräti 7,4 metriä. Esimerkiksi kiinteistöjen julkisivutyöt sujuvat entistä helpommin XL-lavalla, joka tekee työskentelystä nopeampaa.

Akkunostimien valikoima kasvoi myös kahdella muulla lisämallilla. Haulotte Star 6 Crawler on pieni ja kompakti henkilönostin myös vaikeisiin maastoihin.

- Suosittua nostin Star 6 on saatavana nyt myös tela-alustaisena perinteisen pyöräalustaisen lisäksi. Kone on akkukäyttöinen ja varustettu samalla luotettavalla tekniikalla, kuin aikaisemmat Star 6 -mallit. Monikäyttöisyys on Crawlerin vahvuus, koska telojen avulla liikkuminen maastossa kuin maastossa onnistuu ja pienikokoinen nostin mahtuu ahtaisiinkin paikkoihin.

Sigma 16 on puolestaan akkukäyttöinen, 16 metrin työskentelykorkeudella varustettu kuukulkija.

- 16 metrin työskentelykorkeus on paras tässä kokoluokassa. 1,75 metriä leveällä koneella pääsee helposti kohteisiin ja 8 metrin ulottuma mahdollistaa nostot myös kauempaa, toteaa Päkkilä.

Valoa, virtaa ja ylläpidon helppoutta

Kaikki Haulotten nostimet ovat varustettu samoilla ominaisuuksilla ja ylläpitoa helpottavilla ratkaisuilla. Uutta HS-akkusaksilavoissa on muun muassa Activ´Lightning System, Range Extender ja Active Screen -ratkaisut.

- Activ´Lightning System on vakiovarusteena tuleva valojärjestelmä, joka helpottaa työskentelyä kaikkina vuorokauden aikoina. Hallintalaitteet ja toimintaympäristö ovat valaistu tehokkain LED-valoin, mikä tuo työntekoon myös turvallisuutta. Range Extender on dieselkäyttöinen varavirtalähde, jonka avulla nostimien lataaminen onnistuu siellä, missä sähköä ei ole saatavilla. Tämä mahdollistaa koneen käytön haastavissakin paikoissa. Active Screen on puolestaan sisäänrakennettu diagnostiikkajärjestelmä. Pienen, hallintakotelossa olevan näytön kautta, voidaan tehdä nostimiin kalibroinnit ja säädöt ilman, että erillistä tietokonetta tarvitsee kiinnittää järjestelmään. Active Sreen toimii myös huoltopäiväkirjana, josta näkee kaikki koneeseen tehdyt ja tulossa olevat huollot. Nämä kaikki ominaisuudet löytyvät uusista akkusaksilavoista. Toivotankin tervetulleeksi nostinkaupoille, vinkkaa Päkkilä.

Teksti: Taneli Jokela, RealMagazine