Julkaistu: 25.10.2021

Samuel ja Ville tuovat uutta verta konemyyntiin

RealMachinery on vahvistanut konemyyntiä tänä vuonna kahdella uudella myyjällä. Samuel Salokannel myy koneita Lempäälän ja Ville Määttä Oulun toimipisteessä. Molemmat ovat aloittaneet tehokkaina uusissa pesteissään.

Konemyyjä Samuel Salokannel on 30-vuotias paljasjalkainen tamperelainen. Kesäkuussa RealMachineryn Lempäälän toimipisteessä aloittanut Salokannel on uusi tekijä maarakennuskoneiden myynnissä, mutta ala on ennestään tuttu.

- Toimin aikaisemmin voiteluaine- ja suodatinmyyjänä, joten asiakaskunta on sitä kautta tuttua. Toki hyppy konemyynnin puolelle on ollut iso, mutta olen intoa täynnä oppimaan uutta ja ensimmäisten reilu kolmen kuukauden aikana olen päässyt hyvin sisään hommaan, sanoo Samuel Salokannel.

Salokannel tekee pääasiassa uusasiakashankintaa ja alku on ollut lupaava.

- Tarjouksia on tehty ahkerasti ja asiakkaita kontaktoitu. Kauppojakin on toteutunut, sillä neljä konetta olen toimittanut uusille omistajille. Aiempaan verrattuna, tämä työ vaatii pitkäjänteisyyttä, koska kaupan eteen täytyy tehdä paljon enemmän.

Samuelin myyntialue on laaja.

- Pirkanmaa, Keski-Suomi ja Etelä-Pohjanmaa kuuluvat alueeseeni, luettelee Salokannel.

Uusi myyjä on otettu hyvin vastaan RealMachineryllä.

- Meillä on aivan loistava porukka ja työyhteistö on mainio. Huumoria viljellään ja jokainen saa olla oma itsensä. Apua on tarvittaessa aina tarjolla, kokeneemmat myyjät opastavat koneasioissa ja ammattitaitoiset lisälaitemyyjämme istuvat tuossa seinän takana, joten hyvin tässä pärjätään, toteaa Salokannel.

Ville vahvistaa Pohjois-Suomen myyntiä

Ville Määttä, 30, aloitti konemyyjänä RealMachineryn Oulun toimipisteessä kesäkuun puolessa välissä.

- Työtehtäviini kuuluvat maanrakennuskoneiden myynti ja vuokraus. Alueenani ovat Pohjois-Suomi eli Lappi, Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu. Myynnin kannalta alueellani on paljon potentiaalia, koska niin Oulussa, Kemissä, Torniossa ja Rovaniemellä rakennetaan paljon. Uusia toimijoita tulee maanrakennusalalle taisaiseen tahtiin, sanoo Määttä.

Myös Määtälle myyntityö ja ala ovat ennestään tuttuja.

- Olen koulutukseltani maanmittaustekniikan insinööri ja työkokemusta löytyy Destian maanrakennustöissä, jossa vastasin koneohjauksista. Sieltä siirryin myyntityön pariin Leicalle ja Sitech Finlandille. Koneohjausjärjestelmien asiakaskunta on samaa kuin konekaupassa, joten alueen asiakkaat ovat tuttuja.

Nyt miehen tie toi RealMachinerylle.

- Itselle oli luonnollinen jatkumo siirtyä lisälaitteista konemyynnin puolelle. Ensimmäiset kuukaudet ovat menneet ihan hyvin ja töitä on saanut paiskia tosissaan. Tällä alueella konemarkkinat ovat olleet elävät ja kasvavat varmasti loppuvuotta kohden enemmänkin.

Konemyynnin ohella koneiden vuokraus kuuluu Määtän työtehtäviin.

- Koko Suomessa vuokrakoneet liikkuvat hyvin, näin on myös Pohjois-Suomessa. Meillä vuokrausfleetin käyttöaste on noin 95% ja vuokrakoneita kysytään jatkuvasti. Vuokrauksessa sesonki on parhaimmillaan nyt. Olemme myös kasvattaneet konekantaa Oulun toimipisteessä ja pyrimme palvelemaan asiakkaita mahdollisimman tehokkaasti ja kattavasti. Jos konetta ei meiltä löydy, ne liikkuvat nopeasti esimerkiksi Lempäälästä tänne.

Määttä työskentelee konemyynnissä yhdessä Ojalan Harrin kanssa.

- Harri on hyvin opastanut talon tavoille ja meillä on kokonaisuudessa täällä hyvä porukka – ammattimiesten kanssa on mukava tehdä töitä. Huumorista huolimatta hommat etenevät. Minulla ei ole talosta kyllä mitään huonoa sanottavaa, toteaa Määttä lopuksi.

Teksti: Taneli Jokela