Julkaistu: 22.03.2023

DEVELON tulee Suomeenkin

Hyundai Doosan Infracore ilmoitti kuluvan vuoden tammikuussa tekevänsä merkittävän muutoksen yhtiön nimikäytäntöön. Doosan-brändi jäi historiaan ja tilalle tuli uusi nimi Develon. Nimi muodostuu englanninkielisistä sanoista DEVELop (kehittää/kehittyä) ja ONwards (eteenpäin). Juuri päättynyt Conexpo-näyttely Las Vegasissa oli Develonin ensimmäinen julkinen esiintyminen suurelle yleisölle. Suomessa ensimmäiset koneet Develon-tarroilla nähdään Mansen Mörinöillä (14.–15.4.2023) Lempäälässä.

Hyundai Heavy Industries ja Doosan Infracore yhdistyivät vuonna 2021. Doosan on ollut nimenä maarakennuskoneissa näihin päiviin saakka. Nyt tehty nimenmuutos on merkittävä askel kohti yhä vahvemmin erottuvaa brändiä.

”Develon-nimen rantautuminen tulee meillekin Suomeen tapahtumaan vaiheittain. Ensimmäisenä se on jo näkynyt markkinoinnissa ja viestinnässä. Aluksi hybridinä Doosan-nimen kanssa, mutta varsin nopeasti siirrymme pelkän Develon-nimen käyttöön. Koneissa uusi nimi alkaa näkymään kevään 2023 aikana. Kesään mennessä Develon on brändätty kaikkeen toimintaamme käyntikorteista toimitiloihin jne.”, kertoo RealMachinery Oy:n tuotepäällikkö Timo Salin.

Nimenmuutos ei näy päivittäisessä asiakaspalvelussa mitenkään. Koneet ja mallistot ovat myös ennallaan.

”Asiakkaillemme asialla ei ole mitään vaikutusta. Kyse on enemmän yrityksemme kohtaamista muutostarpeista. Lyhyellä aikavälillä uusi nimi näkyy korostetusti markkinoinnissamme. Pidemmällä aikavälillä uskomme nimenmuutoksen taustalla olevien asioiden tuovan meille parempaa kilpailukykyä, mutta päivittäiseen toimintaamme sillä ei siis ole vaikutusta”, jatkaa Salin.

Toki nimenmuutos on ollut ja on vieläkin varmasti puheenaiheena asiakkaiden taukotuvissa ja lounaspöydissä.

”Vaikuttaisi, että valtaosan mielestä uusi nimi on varsin onnistunut ja vain pieni osa haikailee Doosan-nimen perään. He eivät välttämättä ole perillä siitä, miksi brändin vahvistamiseen tarkoitettu nimenmuutos tehtiin.”

Suomessa ensimmäiset Develonit tullaan näkemään Mansen Mörinöillä.

Teksti: Olli Päiviö / Konepörssi

Kuvat: Timo Salin & Nick Drew

Edustuksiamme