Julkaistu: 26.10.2021

Kierrätystä uudella Doosanilla

BIMU OY on ympäristöpalveluihin erikoistunut perheyritys ja yksi alansa edelläkävijöistä. yritys tunnetaan ammattitaitoisista palveluistaan ja joustavuudesta. Yrityksen konekanta päivittyi uudella Doosan DX250WMH materiaalinkäsittelykoneella.

BIMU Oy on ympäristöpalveluiden moniosaaja. Jätteidenkäsittelyn kokonaisurakoinnin lisäksi yritys tekee monipuolisia maanrakennustöitä.

- Jätteidenkäsittelyä teemme koko Suomen alueella. Tällä hetkellä meillä on työmaita Ylivieskasta Helsinkiin. Olemme nyt Köyliössä Satakunnassa, jonne toimitamme koneet lajittelutöitä varten, sanoo BIMU Oy:n työnjohtaja Jari Korte.

Lajittelutyöt vaativat erikoiskoneita. Kun edelliselle lajittelukoneelle tuli viisi vuotta täyteen, oli aika hankkia uusi. Merkki vaihtui samalla Doosaniin.

- Tämä Doosan DX250WMH on meidän ensimmäinen Doosanin materiaalinkäsittelykoneemme. Meillä on ennestään jo Doosanin kaivinkoneita ja pyöräkuormaajia, joten merkki on ennestään tuttu ja hyväksi todettu. Tämän lisäksi valintaa helpotti RealMachineryn nopea toimitus koneelle. Konetilauksen teimme loppukeväästä ja nyt syyskuun lopussa uusi kone on otettu meillä käyttöön.

BIMU:n konekanta kattaa yli 120 yksikköä sisältäen kaivinkoneita, pyöräkuormaajia, seuloja ja murskia. Uusiin koneisiin otetaan huoltosopimukset.

- Konekantamme on melko iso ja huolto- sekä korjaamotöitä riittää. Lisäksi koneet alkavat olemaan teknisesti monimutkaisia ja niiden huoltaminen vaatii ammattiosaamisen lisäksi erikoislaitteita. Koneiden kunnossa pitäminen huoltosopimuksilla on huoleton tapa ja RealMachineryn huolto on toiminut aina hyvin.

Konekaupat Korte teki RealMachineryn konemyyjän Vesa Hietalan kanssa.

- Hietalan kanssa hommat sujuvat aina vauhdilla ja aikataulut pitävät kellontarkasti. Käytämme töissämme välillä myös RealRentalin vuokrakoneita, joten saamme kaikki tarvitsemamme palvelut samasta osoitteesta Keravalta.

Tarkkuus on lajittelussa tärkeää

Uusi kone työskentelee jatkossa Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:llä Köyliössä. BIMU toimittaa lajittelutöihin koneet ja kuljettajat tulevat LHJ Groupilta.

- Meille tulee pelkästään koneet BIMU:lta, materiaalinkäsittelykoneen lisäksi meillä on heiltä uusi pyöräkuormaaja. Tämä on meille hyvä tapa, huoleton ja helppo. BIMU vastaa koneiden huollosta ja toimittaa meille käyttöön uudet laitteet. Edelliset olivat meillä viisi vuotta ja nyt molemmat koneet päivitettiin uusin. Yhteistyö on toiminut todella hyvin, huolto on nopeaa ja me saamme keskittyä omaan työmme lajitteluun, sanoo Loimi-Hämeen Jätehuollon alue-esimies Mika Hakala.

Materiaalinkäsittelykone eroaa normaalista koneesta hydraulisesti nousevalla ohjaamolla ja muutamilla erikoisvarusteilla.

- Nouseva ohjaamo ja erilainen puomiston rakenne ovat suurimmat erot. Pyöräalustainen kone on näihin töihin ainoa oikea vaihtoehto, koska töitä tehdään useissa eri kohteissa sisällä hallissa ja ulkona. Koska kone on varustettu uudella lajittelukouralla, mikä takaa tehokkaan työskentelyn, sanoo RealMachineryn tekninen päällikkö Petteri Kokkoniemi.

Kokkoniemi vastasi myös koneen käyttöönottokoulutuksesta.

- Kävimme koneen läpi sekä ulkoa että sisältä. Painotimme koneen ulkopuolelta päivittäiseen huoltoon ja ylläpitoon liittyviä tärkeimpiä asioita, kuten tankkauksen, akut ja muut huoltokohteet. Ohjaamossa puolestaan kävimme läpi kaikki hallintalaiteet, jotta työntekijä saa koneesta parhaan mahdollisen hyödyn irti. Lisäksi teimme viimeiset säädöt ja viimeistelimme koneen käyttövalmiiksi.

Hyvillä mielin uuden koneen rattiin

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:llä uutta Doosania ajavat koneenkuljettajat Sami Reinikainen ja Ville Aho. Uusi kone on otettu hyvin vastaan.

- Hyvillä mielin olemme, koska uusi kone on aina uusi. Koneella tehdään pääosin lajittelutöitä, mutta konetta voidaan käyttää myös lastaustöisä, sanoo Aho.

Merkin vaihto ei herättänyt suuria tunteita suuntaan tai toiseen.

- Merkillä ei ole minulle väliä, kunhan kone toimii. Koneen ensimmäiset käyttökokemukset lajittelussa ovat olleet todella hyvät. Uusi koura vaikutti hyvältä heti ja Doosan on koneena tarkkakäyttöinen, toteaa Reinikainen lopuksi.

 

Teksti: Taneli Jokela, RealMagazine

Edustuksiamme