Julkaistu: 01.12.2021

Lisälaitemyynnissä asiakaspalvelu kaiken A ja O

Jarno Saloniemi aloitti RealMachineryn lisälaitemyyjäänä toukokuussa. Työkokemusta sekä urakoinnista että myyntityöstä omaava Jarno oli  täydellinen valinta jatkamaan Jari Kasken tekemää hyvää työtä.

Lisälaitemyynnissä alan kokemuksesta on hyötyä ja Saloniemi osaa asettua urakoitsijan asemaan, kun oikeita lisälaiteratkaisuja kartoitetaan.

- Olen toisen polven maanrakennusurakoitsija. Menin lapiomieheksi vuonna 1989 ja ajokortin saatuani vuonna 1992 aloitin kaivinkonehommissa. Niitä tuli tehtyä 16 vuotta putkeen ja koko maanrakennuksen skaala perinteisestä urakoinnista purku- ja kivitöihin, on tullut koettua. Kokemuksesta ei homma ainakaan pitäisi jäädä kiinni. Kaivinkoneiden lisäksi myös rekka-auton ratti on tullut tutuksi. Tähän kun lisätään yli kymmenen vuoden kokemus työkalujen myyntityöstä, niin mielestäni parempaa yhtälöä ei kovin helpolla tähän työhön löydy, kehuu Saloniemi.

Pitkän uran RealMachineryn lisälaitepuolella tehneellä ja keväällä muihin töihin siirtyneellä Jari Kaskella oli sormet pelissä Saloniemen siirtymisessä työnsä jatkajaksi.

- Olemme tunteneet Jarin kanssa jo 90-luvulta saakka ja, kun Jari päätti siirtyä takaisin korjaamotouhuihin, hän ehdotti minua jatkajakseen. Talona RealMachinery on itselle jo ennestään tuttu. Olen pyörinyt mukana vuosikausia tavalla tai toisella ja, kun töitä minulle tarjottiin, päätös oli helppo tehdä. Jarin vahvuutena oli asiakaslähtöinen palvelu ja sitä työtä on tarkoitus jatkaa mahdollisimman hyvin. Saappaat ovat isot täytettäviksi, mutta kaikki tehdään, että saadaan ne täyttymään.

Saloniemi on viihtynyt uudessa työssään.

- Täällä Lempäälässä on erinomainen tiimi. Kaikki vetävät yhtä köyttä myynnistä, johtoon ja huoltohenkilökuntaan. Rento, mutta työteliäs ilmapiiri pitää hihat heilumassa päivästä toiseen.

Fokus oikeissa tuotteissa

Tänä päivänä koneita lisävarustellaan laajasti ja Suomessa koneiden varustelu on Euroopan kärkeä. Hyvät lisälaitteet ovat urakoitsijalle tuloksen tae. Saloniemi linjaa tuotevalikoiman tiukasti.

- Fokuksemme on niissä tuotteissa, joita kiinnitetään kaivinkoneisiin ja haluamme olla lisälaitteissa alan paras palveluntarjoaja. Annamme muiden hoitaa hanska- ja työkalumyynnin, me keskitymme lisälaitteisiin.

RealMachinery tunnetaan lisälaitteissa laatumerkkien edustajana.

- Meillä on kaksi selkeää vahvuutta, jotka ovat ammattitaitoinen asiakaspalvelu ja tunnetut laadukkaat merkit. Esimerkiksi RF-Systemin kauhat, Dynasetin generaattorit, Novatronin koneohjausjärjestelmät ja Demarecin purkukourat sekä iskuvasarat edustavat alojensa ehdotonta huippua.

Menevimmät tuotteet löytyvät myös suoraan hyllystä.

- Pidämme varastossa tuotteita, jotka liikkuvat parhaiten. Valikoima vaihtelee totta kai vuodenaikojen mukaan, mutta esimerkiksi Demarecin tuotteista löytyy aina pulveroitsijoita ja vasaroita heti hyllystä. Useimmiten lisälaitteet tarvitaan työmaille heti ja me pyrimme vastaamaan kysyntään mahdollisimman tehokkaasti. Tervetuloa lisälaitekaupoille, toteaa Saloniemi lopuksi.

Teksti ja kuva: Taneli Jokela, RealMagazine

Edustuksiamme