Julkaistu: 21.10.2021

Mecalac AS600 vihdoin Suomessa - tilankäytön mestari

Tilankäytön mullistavalla sivukääntökuormaajalla ja nelipyörä-ohjauksella varustettu Mecalacin AS-sarja sai odotetun 4,4 tonnin kokoluokkaan sijoittuvan AS600-mallin. Monipuolisena työkoneena AS600 on kuin tehty suomalaisten kiinteistöhuoltoyritysten, viherrakentajien, seurakuntien ja rakennustyömaiden tarpeisiin.

RealMachineryn maahantuomiin merkkeihin kuuluvat myös ranskalaiset Mecalacin -pyöräkuormaajat.

- Mecalac-valikoima kattaa runko-ohjatut AX-mallit, nelipyöräohjatut AF-mallit, nelipyöräohjatut AT-telemallit ja sivukääntökuormaajalla varustetut nelipyöräohjatut AS-mallit. Myymme ja huollamme Mecalacin pyöräkuormaajia koko maan kattavasti, sanoo RealMachinery Oy:n tuotepäällikkö Marko Kierros.

Helppoa kuormausta

Mecalacin kompaktit pyöräkuormaajat valmistetaan Saksassa Mecalac-Ahlmannin toimesta. AS-sarja perustuu Ahlmannin aikanaan kehittämään sivukääntökuormausjärjestelmään, joka tekee työskentelyn ahtaissakin olosuhteissa tehokkaaksi. Kuormain kääntyy 90 astetta molemmille sivuille, mikä tekee kuormaamisesta helppoa ja nopeaa missä tahansa.

- Samalla jää pois myös turha koneen kääntely. Esimerkiksi soraa liikenteenjakajaan ajettaessa, voi lastin kipata suoraan koneen sivulle ajaessa, mikä nopeuttaa huomattavasti työntekoa. Ahtaissa olosuhteissa, esimerkiksi rakennusten sisällä, konetta voi ajaa kuin matoa eli kuormain kääntyy ketterästi, vaikka nurkan taakse. Lisäksi esimerkiksi pitkät putket voidaan kuljettaa trukkipiikeillä pitkittäin kääntämällä kuormaaja sivulle.

Sivukääntökuormausjärjestelmä toimii takuuvarmasti.

- Käytössä on jo vuonna 1952 kehitetty järjestelmä, joka sisältää vahvaa ketjua ja kaksi sylinteriä. Tekniikka ei ole liikaa ja järjestelmä toimii varmasti.

Myös kaatokuormat ovat tarvittaessa isoja.

- Koneen kaatokuorma sivulle on enemmän, kuin suoraan eteenpäin. Koneen kääntyvässä kuormaajassa on takapaino, 100-200 barin paineella lukkiutuva taka-akseli, joka jäykistyy, mitä enemmän on painoa päällä. Lisäksi koneessa on jäykkä runkorakenne ja nelipyöräohjaus. Näillä ominaisuuksilla kaatokuorma saadaan sivulle suuremmaksi ja varmistetaan maksimaalinen työturvallisuus, jatkaa Kierros.

Uusi malli suosittuun kokoluokkaan

Mecalac-mallisto sai odotetun uutuuden pienimpään päähän, kun 4,4 tonnin AS600 saapui myyntiin myös Suomeen.

- AS600 esiteltiin jo puolitoista vuotta sitten, mutta koronan ja CE-hyväksymisten myötä aikataulu on venynyt. Nyt meillä on ensimmäinen kone Suomessa ensiesittelyssä toimipisteissämme. AS600 on kokoluokaltaan kone, joka lukeutuu varsinkin kiinteistöhuoltopuolella suosituimpaan luokkaan. 4400 kiloinen Mecalac kääntyvällä kuormaajalla on älyttömän notkea kone, jonka voi ajaa hyvinkin ahtaisiin paikkoihin.

Mecalac AS600 on erinomainen valinta viherrakentajille, kivimiehille ja seurakunnille.

- Sillä voi ajaa samoja jälkiä koko ajan eikä, se tarvitse erillisiä kääntöpaikkoja, jolloin yksi kaista riittää. Kuormaajan sivukääntö on jalkapolkimella ohjattava, täysin portaaton ja helposti hallittava. Voit ajaa sitä vauhtia, kuin haluat ja tehdä sellaisia liikkeitä, kuin haluat. Jos haluat toimintavarman, ketterän ja monikäyttöisen koneen, on Mecalac valintasi, toteaa Kierros lopuksi.

Teksti: Taneli Jokela

Edustuksiamme