Julkaistu: 26.05.2015

 

Pekka Herlevi kuudes kauden toisessa Eurocupissa

Myöhään perjantai-iltana 15.5.2015 ajettiin tractor pullingin Pro Stock -luokan Eurocupin toinen osakilpailu Ruotsin Lidköpingissä. Mad-Croc Herlevi pulling team oli kisaamassa Pro Stock -luokassa tutusti kolmella traktorilla. Mad-Croc Caesar kuljettajanaan Matti Herlevi. Sigma Power, jonka ohjaksissa Pekka Herlevi ja Doriksen ratissa tämän vuotisen kisakautensa aloittava Ville-Matti Vuollet.

Kisaan lähdettiin Matin ja Mad-Croc Caesarin ollessa luokan ensimmäinen vetäjä. Lähtölistalla neljäntenä vuorossa oli Sigma Power ja Pekka Herlevi. Pekka ja ”Jorma” näyttivät olevansa hyvässä iskussa ja tuloksena heille näyttävä full pull. Jo kauden avauskilpailussa Doris näytti olevan hyvässä iskussa. Ville-Matin nostaessa varovaisesti koneen kierroksia ja pikkuhiljaa saadessa ahtopaineita ylös, lähdettiin näyttävään vetoon komeasti keulien. Veto eteni vauhdikkaasti aivan radan vasenta reunaa ja tuloksena oli komea full pull. Näin finaalissa oli jo tiimin kaksi konetta ja kolmatta, Mad-Croc Caesaria sinne myös kovasti odotettiin. Matin ja Mad-Croc Caesarin kohtaloksi karsiutua finaalista vain reilun kolmen kymmenen metrin tuloksella.

Finaalin Pull offin aloitti Hollannin Rocky joka sai ensimmäisenä kunnostetulla radalla todella kovan vauhdin. Hienon vedon tulos oli yli 102 metriä. Sitten vuoroon tuli Pekka ja Sigma Power. Pekka sai hyvän lähdön ja veto eteni vauhdikkaasti, mutta jo vedon aikana Pekka ihmetteli tunnetta joka vedon jälkeen vahvistui. Kytkin alkoi luistamaan myös Sigma Powerissa, joten taitaa talven aikana saadut lisätehot näkyä. Tulos hieman yli 90 metriä, joka oikeutti lopputuloksissa kuudenteen sijaan. Ville-Matti koitti aggressiivisella lähdöllä saada parhaan mahdollisen alkuvauhdin, mutta pitävällä radalla kävikin toisin. Doriksen keula nousi heti lähdön jälkeen aivan pystyyn ja paras pito karkasi siinä kohdalla. Keulivan Doriksen ohjaaminen jarrulla vielä lisäksi söi vauhdin ja näin veto pysähtyi vähän päälle 87 metrin. Ville-Matin ja Doriksen sijoitus lopputuloksissa oli kahdeksas.

Edustuksiamme