Julkaistu: 11.11.2021

Perustava Infralle yhdeksän uutta Doosania

Orimattilalaisesta autotallista vajaassa 15 vuodessa Suomen suurimmaksi betoniperustusten suunnittelijaksi ja urakoitsijaksi ponnistanut Perustava-konserni palvelee asiakkaitaan paikallisesti koko Suomen alueella yli 400 ammattilaisen voimin. Pari vuotta sitten Perustavan palveluvalikoimaa kasvatettiin maarakennuspuolen palveluilla, joita tarjotaan aluksi Etelä-Suomen alueella. RealMachinery ja RealRental ovat olleet alusta alkaen Perustava Infra Oy:n matkassa luotettavan konetoimittajan roolissa.

Maarakennusalan palvelutarjonta rakentuu pääsääntöisesti alalla vakiintuneiden toimintamallien ympärille. Urakat viedään pääsääntöisesti läpi oman kaluston voimin ja vuokrakalustoon turvaudutaan silloin, kun tiedossa on hetkellisiä kysyntäpiikkejä. Perustava Infra Oy:n toimintamalli infa-alalle on ollut osin päinvastainen. Jalansijaa markkinoilla ja alan vetovoimaa haettiin alussa lähes yksinomaan RealRentalin laajaan vuokrakonevalikoimaan lukeutuvien Doosan kaivukoneiden avulla. Toimintamallien vakiintuessa yhtiössä käännettiin katseet omistamisen puoleen. Perustava Infra Oy:n liiketoimintajohtaja Mika Kemppaisen mukaan parhaaseen tulokseen päästään hyödyntämällä molempia vaihtoehtoja sopivassa suhteessa keskenään.

- Infra-ala on sen verran kilpailtua, että aloitimme tunnustelun markkinoilla puhtaasti vuokrakoneiden voimin ja mahdollisimman pienellä riskillä. Pian kävi selväksi, että samasta osoitteesta kokonaispalveluna tarjottavalle perustojen rakennusurakoinnille löytyy kysyntää. Koneiden määrää kasvatimme sitä mukaa, kun saimme rekrytoitua osaavia kuljettajia.

Innovatiivisuus ja osaaminen ovat Perustava konsernin tunnettuja vahvuuksia markkinoilla. Perustava tarjoaa perustusratkaisut aina pientaloista suurkohteisiin, kuten toimitiloihin ja kerrostaloihin.

- Tutkimme tontin, teemme maatyöt ja perustukset, asennamme väestönsuojat ja maanpinnan alapuolelle tulevat betonielementit.

Perustava Infran myötä palveluportfolioon on tuotu, kenties ensimmäisenä koko alalla kiinteähintaiset perustusurakat.

- Varsinaisesta rakettitieteestä ei tässä ole kysymys, mutta asiakas saa kauttamme niin halutessaan, rakennushankkeensa pohja- ja perustustyöt nollakorkoon asti kiinteähintaisena kokonaisurakkana.Tämä sisältää kaikki työvaiheet tonttihakkuusta aina valmiin urakan pintamaiden tasaukseen asti, ammattilaisten tekemänä, valvomana ja tarkasti dokumentoituna. Esimerkiksi pientalorakentajilta olemme saaneet erittäin hyvää palautett siitä, että palvelut on mahdollista saada samasta talosta. RealMachineryn kattava ja luotettava maarakennuskonevalikoima on osaltaan mahdollistanut palvelun laajentamisen nykyiselle tasolleen, Kemppainen sanoo.

Kaikki palvelut samalta myyjältä

RealMachinery ja RealRental yhdistivät hiljattain voimansa palveluiden tehostamiseksi ja asiakaskokemuksen kohentamiseksi entisestään. Asiakkaalle palveluiden yhteen niputtaminen näkyy kenties parhaiten siinä, että Realin osaavista ammattilaisista koostuva uusien- ja vaihtokoneiden myyntiin keskittynyt henkilökunta vastaa nyt myös vuokrakonepalveluista.

- Konemyyjillämme on usein hyvinkin kattava käsitys ja tieto asiakkaidemme toimialasta ja kalustotarpeista. Lisäksi keskustelukanava myyjän ja asiakkaan välillä on useimmissa tapauksissa jo valmiiksi auki, joten kommunikaatio on pääsääntöisesti sujuvaa, kertoo RealRentalin myyntipäällikkö Jesse Kuhlman.

Myös Perustava Infran liiketoimintajohtaja Mika Kemppainen näkee eri toimintojen keskittämisen saman katon alle palvelua eteen päin vievänä asiana.

- Teimme Perustava Infrassa samaan aikaan isoja muutoksia vähentämällä vuokrakoneiden määrää ja panostimme omiin kaivukoneisiin, minkä jälkeen moni asia on helpottunut. Kävimme yhdessä RealRentalin Jesse Kuhlmanin kanssa läpi vuokrakoneidemme käyttöasteita, jotka olivat niin korkeita, että koneet kannattaa jo omistaa. Kesän aikana yhteistyössä RealMachineryn kanssa rakennettuun tilaukseen lisättiin lopulta kaikkiaan liki kymmenkunta uutta Doosania. Yksi 15-tonninen DX140:n ja kahdeksan 25-tonnista DX235:sta.

Laatu on kilpailuvaltti

Kaikkiin tilattuihin koneisiin, joista osa on jo tuottavassa työssä, lisättiin huoltosopimukset ja kahdeksan vuoden ikään asti yltävät jatkotakuut.

- Kun kuljettajille annetaan omat ns. kuittikoneet, omilla säädöillä ja työvaloilla, ne pysyvät paremmassa kunnossa ja ovat myös tehokkaampia. Henkilökohtaiset koneet ovat myös kilpailuvaltti työmarkkinoilla, kaikilla ei sellaisia ole tarjolla. Huoltosopimuksella puolestaan varmistamme että koneet pysyvät kunnossa ja ammattilaisemme voivat keskittyä täysipainoisesti omaan erikoisosaamiseensa. Näin urakat valmistuvat sovitussa ajassa, Kemppainen summaa.

Perustava Infra:n Kemppainen kiittelee RealMachineryä ja Jesse Kuhlmania asiakaslähtöisestä palvelusta. Ja lisää samaan hengenvetoon ettei Perustava Infra suinkaan ole luopumassa RealRental -vuokrakoneiden hyödyntämisestä.

- Perustava Infran palveluiden kysyntä jatkaa vahvaa kasvuaan ja kysyntään vastataan tarvittaessa vuokrakoneilla, joita RealRentalilla on kattavasti ja nopeasti saatavilla. Korkeaan laatuun ja toimintavarmaan kalustoon on helppo tukeutua kiireen keskellä.

Jesse Kuhlmanin mukaan myynti ja vuokrauspuolen yhdistämisellä samojen myyjien tehtäväksi muodostui sellainenkin etu asiakkaan hyväksi, kun koneet saa samalta yhteyshenkilöltä.

- Pyrimme hyödyntämään omaa korkeaa osaamistamme koneurakoinnin saralla opastamalla asiakkaitamme kalustonhallinnan koukeroissa. Tyypillinen malliesimerkki tällaisesta on uuden koneen hankintaa harkitseva asiakas. Henkilökohtaisen kartoituksen pohjalta laskemme kannattaisiko asiakkaan mielummin vuokrata aluksi kuin ostaa kone omaksi. RealMachineryn ja RealRentalin laaja palveluvalikoima antaa alan parhaat eväät asiakkaalle sopivimman ja tuottavimman vaihtoehdon löytämiselle. Juuri ensiluokkaisesta palvelusta meidät Realilaiset alalla tunnetaan, Jesse Kuhlman sanoo lopuksi.

Teksti ja kuva: Taneli Jokela, RealMagazine

Edustuksiamme