Julkaistu: 01.03.2018

REALMACHINERY ALOITTAA RASKASKALUSTOASENTAJAN REKRYKOULUTUKSEN YHTEISTYÖSSÄ TAMPEREEN AIKUISKOULUTUSKESKUKSEN KANSSA

Työkoneasentajan koulutuksessa keskitytään alalla tarvittavaan keskeiseen ammattitaitoon: kädentaitoihin ja nykyaikaisten alustarakenteiden, ohjauslaitteiden, moottorin sekä autoelektroniikan vaatimien testilaitteiden hallintaan ja hyödyntämiseen. Työkoneala on laaja kokonaisuus, johon kuuluvat raskaankaluston myynti, huolto ja korjaukset sekä asiakaspalvelu.

Raskaankaluston asentajien työnkuva käsittää yhä useammin koko prosessin tilauksen vastaanottamisesta työn toteuttamiseen ja luovutukseen. Alan ammattitaidon perustana ja koulutuksen painopistealueina ovat erilaiset kädentaidot ja käsityövälineet sekä nykyaikaisten alustarakenteiden, ohjauslaitteiden, moottorin ja autoelektroniikan vaatimat testilaitteet sekä niiden käyttö huolto- ja korjaustöissä. Raskaassa ajoneuvo- sekä työkonekalustossa nopeasti kehittyvät, sähköllä ja elektroniikalla toimivat hydrauliikka, pneumatiikka ja mekaniikka asettavat uusia vaatimuksia raskaankaluston asentajille.

Koulutus alkaa 23.4.2018

Hakuaika päättyy 23.3.2018

Kesto 7 kuukautta

Työvoimakoulutus

Koulutusnumero: 678104

Haku:www.te-palvelut.fi

Koulutuspaikka TAKK,

Kurssikeskuksenkatu 11, 33820 Tampere

 

Kohderyhmä

Raskaskalustoasentajan RekryKoulutus on tarkoitettu motivoituneille, itsensä kehittämiseen sitoutuville raskaitten työkoneiden parissa työskentelystä kiinnostuneille henkilöille, jotka haluavat työllistyä raskaankaluston yrityksiin. Voit olla alan kokemusta/koulutusta jo omaava tai alan vaihtoa harkitseva työtön tai työttömyysuhan alainen. Tärkeintä on asenne ja halu tehdä tämän tyyppistä työtä.

Opiskelijavalinnassa katsotaan eduksi työn tai koulutuksen kautta saatu kokemus asennustehtävistä auto-, kone- ja metalli- tai sähköalalla. Alalla toimiminen edellyttää teknisten taitojen lisäksi hyviä työelämävalmiuksia, yhteistyötaitoja sekä kohtuullisen hyvää terveyttä ja fyysistä kuntoa. Yleisesti vähintään B-ajokortti on edellytys alalle työllistymiseen. Koulutukseen valituilta odotamme positiivista asennetta ja innostunutta otetta jatkuvasti kehittyvän alan oppimiseen.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen päätavoite on työllistyminen yhteistyöyritykseen. Koulutuksen kaksi ensimmäistä kuukautta opiskellaan TAKKin konelaboratoriossa ja työhalleissa. Tämän jälkeen on viisi kuukautta työssäoppimista ja keskimäärin yksi päivä viikossa opiskellaan TAKKissa.

Lukusuunnitelma:

 • mobilehydrauliikan perusteet

 • mobilehydrauliikan putkistokoulutus

 • raskaskaluston sähkö

 • mobilehydrauliikan ohjausjärjestelmät

 • raskaankaluston mekaaninen asennus

 • raskaankaluston ilmastointilaitteet

 • SFS 6002 -ajoneuvoalan sähkötyöturvallisuus

 • raskaankaluston keskusvoitelujärjestelmät

 • raskaankaluston lisälämmittimet

 • korjaus- ja varusteluhitsaus

 • ensiapu

 • ATK-taidot

 • raskaankaluston jarru- ja ohjausjärjestelmät

 • moottoritekniikka

 • asiakaspalvelu

 • raskaankaluston valo-, tutka- ja kamerajärjestelmät

 • ohjattu työssäoppiminen yrityksessä


Hakeutuminen ja valinta

Raskaskalustoasentajan RekryKoulutus on työvoimakoulutusta, ja siihen haetaan TE-toimiston nettisivuilta www.te-palvelut.fi löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella. Haastatteluun pääsevät valitaan hakulomakkeen tietojen perusteella, joten tee hakemus huolellisesti.

Lisätietoja hakeutumisesta ja työvoimakoulutusetuuksista: Työlinja, koulutusneuvonnan puhelinpalvelu 0295 020 702 ma-pe klo 9:00-16:15, koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Työvoimakoulutuksessa on mukana useita yrityksiä, joten halutessasi työllistyä juuri meille, lisää hakemukseen toive ensisijaisesta tehtävästä: työkoneasentaja, RealMachinery

Kustannukset

RekryKoulutus on opiskelijalle maksutonta. Opiskeluun kuuluvat suojavälineet ja vaatetukset saat koulutuksen alussa TAKKista.

Koulutuksen INFOTILAISUUS 15.3.2018

TAKK, Kurssikeskuksenkatu 11, Nirva

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus

Koulutussuunnittelija Teemu Pisto

puh. 044 7906 243, teemu.pisto@takk.fi

 

Pirkanmaan TE-toimisto

Asiantuntija Marita Salonen

puh. 0295 045 752, marita.salonen@te-toimisto.fi

Asiantuntija Eija Mäkelä

puh. 0295 045 678, eija.a.makela@te-toimisto.fi

 

RealMachinery Oy

Henkilöstöjohtaja Satu Särkkä

puh. 0400 980 630, rekry@realmachinery.fi

Edustuksiamme