Julkaistu: 19.05.2022

W Rent on premium-tason palvelun ja vuokramarkkinoiden parhaiden koneiden uusi koti. W Rent yhdistää RealMachineryn ja Wihurin vuokraustoiminnat 14.4. alkaen. Jatkossa valikoimasta löytyvät neljän vahvan segmentin koneet: maanrakennus, maatalous, ympäristönhuolto sekä trukit ja sisälogistiikka.

Konevuokraamo RealRental on jo pitkään ollut mukana maanrakennuskoneiden vuokrauksessa.

- Olemme kehittäneet toimintaamme pitkäjänteisesti ja olemmepäässeet haluttuun toimintamalliin. Tehokkaat prosessit  ja hyvät järjestelmät mahdollistavat hyvän asiakaspalvelun. Nopea palvelu, ammattitaitoinen myyntihenkilöstö ja laadukkaat koneet ovat avaimia, joilla olemme lunastaneet asemamme alan kärkiosaajien joukossa, sanoo W Rentin vuokrausliiketoimintajohtaja Matti Taimisto.

Wihurin ostaessa RealMachineryn ja RealRentalin liiketoiminnat, aukesi uusi mahdollisuus ja syntyi kattava W Rent  konevuokraamo.

- Tulimme kaupan myötä osaksi suurta taloa, joka edustaa suurta määrää alojensa ykkösmerkkejä. Lopulta oli helppo päätös laajentaa myös vuokraustoimintaa kattamaan nämä kaikki. Näin syntyi Premium-palveluiden ja parhaiden vuokramarkkinoiden koti.

Wihuri on tehnyt jo pitkään vuokrausliiketoimintaa edustamiensa Linde-trukkien osalta ja nyt W Rentin myötä, Wihurin vuokrakonevalikoima kasvaa kolmella uudella tuotekategorialla.

- W Rentin valikoima koostuu neljästä eri segmentistä. Maanrakennuskoneet sekä trukit ja sisälogistiikka saavat rinnalleen John Deeren maatalouskoneet sekä Wille-ympäristönhoitokoneet. Näemme, että tämän valikoiman myötä pystymme entistäkin paremmin palvelemaan nykyisiä asiakkaitamme ja kokonaisuus kiinnostaa varmasti myös uusia asiakkaita, toteaa Taimisto.

Vuokrausliiketoiminta tukee hyvin konsernin konemyyntiä.

- Pääpaino on edelleen koneiden myynnissä ja siihen vuokraus tuo oman lisäarvonsa. Meiltä koneen voi lunastaa myös omaksi vuokra-ajan jälkeen. Asiakas voi esimerkiksi vuokrata koneen 12 kuukaudeksi ja lunastaa sen jälkeen koneen itselleen. Lunastusvaiheessa vuokra-ajan maksuja hyvitetään lopullisesta hinnasta. Vuokraus on myös hyvä tapa tutustua koneeseen ennen ostopäätöstä. Toimintaan kuuluu vahvasti myös vuokrakalustosta poistuvien koneiden myynti.

- Meiltä vapautuu myyntiin tasaiseen tahtiin uudehkoja, varmasti hyvin huollettuja ja hyvin varusteltuja koneita. Vuokrakalustosta poistuvan koneen ostamisesta on kasvanut todella suosittu vaihtoehto uuden tai käytetyn koneen hankintaa pohtivalle asiakkaalle. Konemyyjämme palvelevat näiden koneiden myyntiin liittyvissä asioissa

- Kysy heiltä vapautuvista koneista, vinkkaa Taimisto.

TUTUT MYYJÄT JA KOKO MAAN KATTAVUUS

RealRentalin asiakkaalle herää varmasti kysymys, että muuttuuko jokin uudistuksen myötä?

- Ainoastaan nimi muuttuu ja tuote- sekä palveluvalikoima laajenee. Samat tutut RealRentalin tekijät siirtyvät W Rentin palvelukseen, jossa Kuhlmanin Jesse vetää neljän hengen myyntitiimiä. Lisäksi mukaan tulee omiin tuotteisiinsa erikoistuneita myyjiä, jotka vuokraavat esimerkiksi traktoreita ja trukkeja.

Palveluverkosto kattaa koko Suomen.

- W Rentillä tulee olemaan viisi kiinteää vuokraustoimipistettä: Vantaa, Lempäälä, Kuopio, Oulu ja Lieto. Näiden lisäksi koneita voi vuokrata kaikista Wihurin myyntipisteistä, koska koneita toimitetaan ympäri Suomea. W Rentillä on koko maan kattava piirihuoltoverkosto, joka on sama, kuin Wihurin sekä RealMachineryn jälkimarkkinointiverkosto, sanoo Taimisto.

MAANRAKENNUSKONEET

Koko RealRentalin maanrakennuskonevalikoima (Doosan, Bobcat, Ammann ja Mecalac) siirtyy W Rentille.

- Meidän yksi vahvuutemme on tuore kalusto, koneiden keski-ikäon n. 1,5 vuotta eli asiakkaalla on käytössään aina uudehko kone. Niin maanrakennuskoneiden, kuin muidenkin segmenttien osalta koneet ovat hyvin varusteltuja ja lisälaitevalikoima on laaja. Doosan-kaivinkoneissa koneita on 1-50 tonnin kokoluokissa tela- ja pyöräalustaisina. Valikoimasta löytyy myös pitkäpuomisia ja purkulaitteilla varusteltuja kaivinkoneita. Lisäksi maanrakennuskonevalikoima kattaa pyöräkuormaajat, liukuohjatut kuormaajat ja maapohjajyrät eri kokoluokissa, sanoo W Rentin myyntipäällikkö Jesse Kuhlman.

TRUKIT JA SISÄLOGISTIIKKA

Sisälogistiikan puolelle W Rent tarjoaa laadukkaat Linde-trukit.

- Trukkivuokraus on tyypillisesti pitkäaikaista vuokrausta, mutta meiltä löytyy kalustoa tietysti myös lyhytaikaiseen vuokraukseen. Trukkiasioissa asiakkaita palvelee asiantuntevasti Wihurin trukkien ja sisälogistiikan myyntiorganisaatio. Siellä on todella vahva vuosikymmenten kokemus ja osaaminen Linde-trukeista. Vuokraustoiminta on kattavaa ja tällä hetkellä voimassa onkin tuhansia pitkäaikaisia vuokrasopimuksia erilaisista trukeista.

MAATALOUSKONEET

Maatalouspuolella vuokramerkkinä on Wihurin maahantuoma John Deere. Maatalouskoneet liittyvät uutena segmenttinä W Rentin vuokrakonevalikoimaan.

- Valikoimamme kattaa uusia John Deere 6R-sarjan traktoreita Suomen myydyimmistä kokoluokista. Deeren traktoreissa on perinteisesti ollut erinomainen kuljetustehokkuus ja uuteen 6R-sarjaan on lisätty paljon uusia automaattitoimintoja, jotka tehostavat työskentelyä. Kuljettajan mukavuus on huomioitu myös ohjaamon jousituksessa, ergonomiassa ja hiljaisuudessa. Vuokrattaviin traktoreihin on saatavilla myös peräkärryjä, jolloin ne sopivat hyvin myös maanrakennuspuolen asiakkaille.

YMPÄRISTÖNHOITOKONEET

Wille on Wihurin itsevalmistama, kotimainen -ympäristönhoitokone. Erittäin suosittu ja monipuolinen kone on valtamerkki varsinkin kiinteistönhuoltopuolella. Nyt Willejä on ensimmäistä kertaa saatavilla myös vuokralle.

- Saamme ensimmäiset Willet vuokrakalustoomme ensi talvea vasten ja uskomme niiden vahvaan suosioon myös vuokrauksessa. Vuokraaminen on hyvä lisäpalvelu esimerkiksi tilapäistarpeeseen tai koneeseen tutustumiseen ennen ostopäätöstä. Willeen on saatavana paljon yhteensopivia lisälaitteita, mikä tekee siitä ympärivuotisen monipuolisiin käyttöolosuhteisiin soveltuvan koneen, toteaa Kulhman lopuksi.

Teksti: Taneli Jokela, RealMagazine