Julkaistu: 09.11.2021

RealRental uudistaa ja lisää kalustovalikoimaansa

Konevuokrausta maanrakennusalan ammattilaisille asiakaslähtöisesti tarjoava RealRental kehittää jatkuvasti palveluitaan. Vuoden 2022 aikana kalusto uudistuu merkittävästi uusien Doosanin 7-sarjalaisten tulon myötä. Samalla kaluston tarjonnan valtakunnallisuus paranee.

Vahvan kokemuksen konevuokrauksesta omaava RealRentalin Rental Manager Matti Taimisto vastaa yrityksen liiketoiminnasta.

- Itselläni on reilu kahdeksan vuoden kokemus vuokrakoneiden parissa työskentelystä. Ensimmäiset 7 vuotta meni Cat-koneiden parissa ja RealRentalin palveluksessa olen ollut nyt noin vuoden ajan. Kun aloittelin uraani tällä alalla, oli vuokraus vasta lyömässä läpi ja vuokrakoneiden tarjoajia oli etenkin maahantuojien puolella paljon vähemmän. Alkuun piti mainostaa paljon, että saimme asiakkaat ymmärtämään konevuokrauksen olevan riskittömyytensä ja joustavuutensa ansiosta oikeasti hyvä vaihtoehto moneen tilanteeseen. Viime vuosina ala on kehittynyt huimasti niin tietämyksen kuin tarjonnankin osalta, ja konevuokrauksesta on tullut tärkeä pala monen maahantuojankin liiketoimintaa. Tämä pätee myös omaan konserniimme, toteaa Taimisto.

RealRentalilla on selkeä työnjako, Taimisto hoitaa kalustonhallinnan ja laskentapuolen, myyntipäällikkö Jesse Kuhlman vastaa operatiivisesta johtamisesta ja myyjät keskittyvät itse myyntityöhön.

- Meillä on hyvä tiimi kasassa, joka tuntee markkinat hyvin. Yksi tulevan vuoden kehityskohteistamme on valtakunnallisen toimintamme kehittäminen. Pirkanmaa ja Etelä-Suomi ovat olleet meillä jo vahvoja alueita, mutta haluamme palvella asiakaskuntaamme paremmin valtakunnallisesti. RealRental ei ole näkynyt myyntipisteissämme tarpeeksi hyvin ja tähän tulemme tekemään muutoksen. Vahvistamme kalustovalikoimaamme varsinkin pohjoisessa niin, että koneita on vuokrattavissa heti paikanpäältä. Oulun uusi konemyyjä Ville Määttä vastaa jatkossa myös konevuokrauksesta Pohjois-Suomessa. Itä-Suomessa, hyvää työtä tehneelle Grönlundin Tuukalle, hommataan myös lisää kalustoa Kuopion toimipisteeseen, paljastaa Taimisto.

Satsauksia isomman pään koneisiin

RealRentalin kantava teema vuodelle 2022 on kalustokannan uudistaminen ja lisääminen.

- Doosan on aloittanut uusien 7-sarjan koneiden julkistamisen ja ensimmäiset myyntikoneet ovat saapuneet jo Suomeen. Tämä tuo myös meille vuokrapuolelle hyvän tilaisuuden isoon kaluston uudistukseen, jonka toteutamme vuoden 2022 aikana. Kaikki uudet vuokrakoneemme tulevat olemaan uutta 7-sarjaa ja ensimmäiset ovat kalustossamme jo kuluvan syksyn aikana, sanoo Jesse Kuhlman.

Koneita uusitaan kautta linjan minikoneista pyöräalustaisiin sekä isomman pään tela-aluistaisiin kaivinkoneisiin. Lisäksi RealRentalilla panostetaan uuteen maapohjajyräkalustoon. Lisäkaluston hankinnan suhteen painopiste on selkeä.

- Panostamme isoihin koneisiin unohtamatta kuitenkaan pienen pään kalustoa. Isojen koneiden käyttö vuokrauksessa on kasvanut merkittävästi ja tulemme satsaamaan siihen vahvasti lähitulevaisuudessa. Meillä on tällä hetkellä yli 70 kappaletta 14-50 tonnin kaivukoneita ja tuota määrää on tarkoitus nostaa merkittävästi tulevan vuoden aikana.

Vuokrakoneilta vaaditaan nykyisin monipuolisuutta ja luotettavuutta. Tuore, täysin huollettu kalusto takaa huolettomat työpäivät vuokrakoneen ohjaamossa.

- Pidämme kalustostamme erittäin hyvää huolta ja asiakas saa aina täysin huolletun, siistin ja mahdollisimman tuoreen koneen työmaalleen. Vuokrauksen pitää on olla helppo ja vaivaton tapa asiakkaille kasvattaa kalustoaan tilapäisesti tai pidempiaikaisesti. Kiinteä hinta, sovitut aikataulut koneen toimitukselle ja noudolle, sekä asiakaslähtöinen palvelu tekevät vuokrauksesta monessa kohtaa järkevän vaihtoehdon. Nämä lisättynä kattavaan konevalikoimaan tekevät RealRentalista yhden johtavista palveluntarjoajista tällä alalla, toteaa Kuhlman.

Satsaukset eivät jää pelkästään koneiden päivitykseen.

- Meillä on tarjolla hyvä valikoima erilaisia lisälaitteita ja nykyisin varsinkin 3D-koneohjausjärjstelmät vaaditaan monella työmaalla. Olemmekin hankkineet yli 14 tonnisiin koneisiimme ison määrän Novatronin 3D-laitteita, mikä takaa niiden hyvän saatavuuden jatkossa.

Tulossa myyntiin iso määrä A-luokan käytettyjä

Konevuokraus on luonut uuden tuotteen konemyyntiin.

- Konevuokrauksen lisääntymisen ja kaluston uudistuksien myötä on syntynyt myös uusi segmentti käytettyjen koneiden puolelle. Vuokrapuolelta tulee tasaiseen tahtiin myyntiin A-luokan käytettyjä koneita, jotka ovat vain muutaman vuoden vanhoja, täysin huollettuja, hyvin ylläpidettyjä ja huippuvarusteltuja. Voidaan puhua lähes uusista koneista ja niille on nopeasti löytynyt myös oma ostajakuntansa.

RealRentalin kaluston massiivinen uudistusprojekti tuottaa ison määrän käytettyjä koneita myyntiin.

- Tarkoituksemme on uusia noin puolet kalustostamme vuoden 2022 aikana, mutta jo tälle loppuvuodelle tulee myyntiin vielä noin kaksikymmentä vuokrakäytössä ollutta konetta. Ensi vuonna tahti kiihtyy entisestään ja myyntiin vapautuu runsaasti koneita eri kokoluokista. Kannattaa ottaa RealMachineryn myyjin yhteyttä ja tiedustella minkälaista kalustoa on tarjolla tällä hetkellä ja mitä on tulossa myyntiin lähiaikoina, vinkkaavat Kuhlman ja Taimisto lopuksi.

Teksti ja kuva: Taneli Jokela, RealMagazine

Edustuksiamme