Julkaistu: 06.03.2018

Tokee lähellä voittovauhtia talvikauden päätteeksiJoensuussa lauantaina ajettu perinteikäs Itäralli päätti Ralli SM-sarjan talvikauden. Joonas Tokee onnistui ajamaan hyvän ja ehjän kilpailun, joka palkittiin tasaväkisen SM2-luokan toisella sijalla.

Oriveden Seudun UA:n kuski jäi lopulta voittoon ajaneesta Henrik Pietarisesta 7,9 sekuntia.

- Itäralliin lähdettiin siitä lähtökohdasta, että voitosta ajetaan. Se tulostavoite ei aivan täyttynyt, mutta lähellä oltiin, joten saa kyllä olla tyytyväinen kokonaisuuteen. Kisa sujui meiltä hyvin ja kaikki pelasi auton suhteen.

- Omasta mielestä ajamisessa otettiin iso harppaus parempaan suuntaan. Edelleen pieniä virheitä mahtui matkan varrelle, mutta ne eivät olleet merkittäviä. Luokan kärjessä ajettiin todella tasaisia suorituksia ja kärkiajan tekemiseen vaadittiin puhdasta suorittamista.

Talvikausi on siis nyt paketissa ja on aika suunnata ajatuksia sorakilpailujen suuntaan.

- Keväällä on ohjelmassa reilusti testaamista, sillä kokemusta ei vielä ole soralla ajamisesta Subarulla. Auton säätämiseen täytyy vielä panostaa, että saataisiin viimeiset sekunnit pois ajamisesta. Nyt on helpompi keskittyä siihen hommaan, kun perusrutiini nelikolla ajamiseen on saatu.

- Talvikauden osalta haluan sanoa kiitokset yhteistyökumppaneille, huollolle ja tiimille. Tästä on hyvä jatkaa kohti sorakilpailujen haasteita ja pyrkiä nostamaan sijoitusta pykälällä, summasi Tokee.


SM2-luokan tulokset, Top 5:

1. Henrik Pietarinen 52.03,3
2. Joonas Tokee + 7,9
3. Ville Hautamäki +1.00,9
4. Antti Selivaara +1.42,9
5. Jari Kuikka +3.05,1

SM-pisteet 3/7 osakilpailun jälkeen:

1. Esa Ruotsalaisen 52
2. Henrik Pietarinen 50
3. Ville Hautamäki 50
4. Joonas Tokee 43
5. Antti Selivaara 33

 

Teksti ja Kuva: Jarno Saari

Edustuksiamme