Julkaistu: 27.06.2017

Janneniska Oy vastaanotti uuden kuorma-autoalustaisen Palfinger P 900 -henkilönostimen kesän alussa Reallift Oy:ltä. Janneniskan kehäkolmosen toimipisteessä Vantaalla tehdyn luovutuksen yhteydessä järjestettiin kahden päivän mittainen käyttäjäkoulutus, jota pitämään oli tullut Palfingerin tehtaan edustaja. Uuden koneen nostolava nousee 90 metrin työkorkeuteen. Se on näillä mitoillaan Suomen suurin Palfinger-lavanostin.Realliftin toimittama tuliterä kuorma-autoalustainen henkilönostin saapui kesäkuun alkumetreillä Janneniskalle. Uusi laite on viisiakselisen Scania P450 -kuorma-auton ja Palfinger P 900 -henkilönostimen yhdistelmä. Se on kasattu Palfingerin tehtailla Saksan Krefeldissä. Nostokorin lattia nousee 88 metriin, jolloin työkorkeus on 90 metriä. Vaakaulottuvuutta täydellä korikuormalla luvataan 32,3 metriä. Maksimikorikuorma on 600 kiloa. 2,15 metrinen kori on hydraulisesti levennettävissä ”lennosta” tarpeen mukaan. Nostokehä kääntyy 180 astetta, ja korikin pystyakselinsa ympäri ±84 astetta. Yhdistelmän kokonaispaino on alle 48 tonnia ja kuljetuspituus 16,30 metriä.

Tehtaan miehet paikalla
Sen verran merkittävä oli tämä luovutustapahtuma, että Palfinger oli lähettänyt paikalle omia miehiä. Myyntipäällikkö Timo Lenzen oli paikalla kaupallisessa mielessä varmistamassa tuotteen perille pääsyn. Käyttökoulutuksesta huolehti puolestaan Richard Fagerer. Perehdytys kesti kaksi päivää. Siinä käytiin läpi koneen kaikki toiminnot sekä päivittäishuoltokohteet. Henkilöitä nostavilla koneilla on turvallisuus aina etusijalla. Sillekin oli varattu oma osionsa koulutuksessa.

Kookkaaseen joukkoon
Uusi Palfinger P 900 täydentää Janneniskan yli 90 metristen nostolava-autojen määrän kahdeksaan. Kaksi niistä on sataan metriin nousevia. Pienempiä nostolava-autoja yrityksellä on yli 70. ”Tämä uusi laite tulee toimimaan paljon Janneniskan tytäryhtiön, Bladefencen, tehtävissä. Se suorittaa tuulivoimaloiden siipien huoltoa ympäri Euroopan. Toimintaa on myös Pohjois-Amerikassa”, sanoo Janneniska Oy:n toimitusjohtaja Joni Alasaari. Vuonna 2011 perustettu Bladefence tarjoaa kokonaisvaltaisia tuulivoimaloiden lapojen huolto-, kunnossapito- ja elinkaaren hallintapalveluita yläilmoissa, jonne Janneniskan nostolava-autoilla sitten noustaan. Tämä tuulivoimaloiden lapojen korjaustoiminta on ollut vuodesta 2012 lähtien DNV-GL:n sertifioima – ensimmäisenä Pohjoismaissa. Bladefencen liikevaihdosta noin 90 prosenttia tulee palveluviennistä. Vantaan toimipisteen lisäksi yrityksellä on piste Kanadan Torontossa. Janneniska Oy puolestaan on perustettu vuonna 1996. Yritys on toimivan johdon omistama. Nostolava-autoliiketoimintaa harjoittava konserni on tunnettu tekijä koko Pohjois-Euroopassa. Henkilökuntaa on nelisenkymmentä. Nostotoimintaa harjoitetaan nykyaikaisella ja turvallisella kalustolla. Palvelua on tarjolla 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä.

Pitkä projekti
Palfingerin nostolava-autojen maahantuonnin hoitaa nykyisin RealMachinery Oy:n tytäryhtiö Reallift. Myynnin lisäksi huolto ja varaosat hoituvat nyt Realliftin kautta, kuten myös muut liitännäispalvelut. Janneniskan uuden Palfingerin mietintä käynnistyi jo viime kesän lopulla, kun Alasaari kävi tutustumassa nostimien tuotantoon Krefeldissä. Tehtaan toiminta herätti hänessä luottamusta, ja siemen jäi itämään. Palfingerin hyvät ulottuvuudet, monet pikkuseikat sekä Realliftin palvelun laajuus johtivat sitten tämän vuoden puolella merkin hankintaan. ”Nyt jäämme mielenkiinnolla odottamaan miten tämä uusi Palfinger meillä pärjää”, päättää Alasaari.

Palfingerin ja RealLiftin edustus luovuttamassa nostinta Janneniska Oy:lle
Janneniska Oy:n Joni Alasaari (kolmas vas.) otti vastaan uuden nostolava-auton Realliftin Vesa Hakkaraiselta (kolmas oik.). Luovutus- ja koulutustapahtumassa olivat mukana myös Palfingerin miehet, kouluttaja Richard Fagerer (oik.) ja myyntipäällikkö Timo Lenzen (toinen oik.). Kuvassa lisäksi nostolava-auton käyttäjiä Janneniskalta.

 

Teksti ja Kuvat: Konepörssi, Esa Suominen

Edustuksiamme