RealRental tarjoaa helppoa konevuokrausta kaikkiin konetarpeiseesi

Julkaistu: 11.05.2020

 

 

Kaluston ostamiselle on olemassa varteenotettava vaihtoehto. Aina ei ole järkevää investoida omiin koneisiin, vaan tilapäistä tai määräaikaista tarvetta varten voi vuokrata sopivan koneen tai laitteen. Täsmävuokrauksen avulla saadaan juuri oikeankokoinen ja lukumäärältäänkin optimoitu kalusto käyttöön. Urakkaan on myös helppo laskea sisään kiinteällä, muuttumattomalla hinnalla vuokrattuja koneita. Huollot ja korjaukset hoituvat vuokraajan toimesta, joten yllätyksiä ei tule.

 

Varsin moni on tämän Suomessakin oivaltanut. Vuokraus on jo merkittävää liiketoimintaa. Konepörssi lähetti tätä katsausta varten vuokrausta harjoittaville yrityksille muutamia kysymyksiä.

 

Kysyimme seuraavaa:

1. Minkälainen vuokrakalusto teillä on tällä hetkellä tarjolla? Maarakennuskoneissa kokoluokat? Onko kalustossa joitain aivan uusia artikkeleita?

2. Miten vuokraustoiminta on mielestänne kehittynyt ja muuttunut Suomessa viime vuosien aikana?

3. Mitkä tuotteet/laitteet/koneet ovat nykyään teillä suosituimpia? Jos ovat maarakennuskoneita, niin mitä konetyyppejä ja missä kokoluokissa?

4. Minkälainen on vuokrausorganisaationne, missä toimipaikat sijaitsevat?

5. Miten vuokraustoiminta on järjestetty nyt poikkeustilan aikana? Onko esimerkiksi koneiden vientiä työmaille lisätty?

6. Tulevaisuutta on nyt varmasti melko vaikea ennustaa, mutta mitkä trendit loppuvuodesta ja ensi vuonna ovat mielestänne päällimmäisinä vuokrabisneksessä?

7. Vapaa sana, mitä haluatte kertoa yrityksenne vuokraustoiminnasta?

 

 

RealRental Finland Oy, Arssi Ijäs

 

1. RealMachineryyn kuuluvan RealRentalin konekanta on jo huimat yli 350 konetta, johon kuuluvat kaikki meidän maahantuomamme ja myymämme koneluokat. Koneemme ovat uusia ja hyvin varusteltuja. Suuri osa konefleetistä koostuu tela-alustaisista kaivukoneista, joissa suurinta osaa esittävät 25 tonnin koneet ja pyöräalustaisissa 18-tonniset.
Lisäksi meille tuli vuoden alussa Epirocin purkulaitteilla varustettuja Doosan DX300 -koneita. Vuokrausvalikoimaan on otettu myös uusi Doosan DX250MWH-5 -materiaalinkäsittelykone. Kaivukonesegmentin lisäksi vuokrakonefleettiin on otettu trukkeja. Myös sähkötrukkeja on lisätty pikkuhiljaa vuokravalikoimaan.

 

2. Suomessa on vuokrattavien koneiden määrä selkeästi kasvanut, ja luonnollisesti myös asiakasmäärät ovat nousseet. Suurin osa koneyrittäjistä on jo koettanut jollain työmaallaan vuokrakonetta. Ostokäyttäytyminen on muuttunut enemmän prosessiksi. Ensin katsotaan ja tutustutaan miten työt lähtevät liikkeelle. Sitten vasta ostetaan ja valitaan uusi kone tilanteen vakiinnuttua. Myös vallitseva koronaepidemia on nostanut selvästi vuokrakoneiden kysyntää, sillä suhdannenäkymät ovat epäselvät ja asiakkaat etenevät projekti kerrallaan. Vuokraus on kuitenkin loppujen lopuksi asiakkaalle riskienhallintaa, kun juoksevat kulut loppuvat kaluston osalta koneen palautuksen jälkeen.

 

3. Suosituimmat tuotteet vaihtuvat hieman vuosittain. Viime vuoden selkeästi kysytyimmät tela-alustaiset kaivukoneet olivat kokoluokassa 14–40 tonnia ja malleiltaan Doosan DX140LCR-5, DX235LCR-5 ja DX380LC-5. Pyöräalustaisissa kaivukoneissa selkeästi suosituin on Doosan DX170W-5, varsinkin kesäsesongin aikana. Midikoneissa suurinta kysyntää on kuuden ja kahdeksan tonnin koneissa, joita meiltä löytyy sekä Doosan- että Bobcat-tuotemerkkien alta.
 

4. Olemme valtakunnallinen toimija ja meidän vuokrauskalustoamme on saatavilla kaikista toimipisteistämme eli Lempäälästä, Keravalta, Turusta, Jyväskylästä, Kuopiosta, Haminasta ja Oulusta. Suurin osa myyjistämme työskentelee Lempäälässä ja Keravalla asiakaskysynnän vuoksi. Lisäksi meillä on oma keskitetty vuokrakoneisiin koulutettu huolto-organisaatio, kattaen myös kenttähuollon. Haluamme taata, että vuokrakoneemme toimivat optimaalisesti asiakkaillamme.

 

5. Jokainen meiltä lähtevä vuokrakone desinfioidaan huolellisesti. Teemme nyt jokaiselle koneelle myös otsonoinnin. Toimintamallit ovat kuitenkin muuttuneet. Henkilökohtaiset asiakaskäynnit on vähennetty minimiin ja asioita hoidetaan pitkälti puhelimitse, videokokouksin sekä muita myynnin etätyökaluja hyödyntäen. Esimerkiksi koneiden haku ja palautus sovitaan puhelimitse sekä minimoimme fyysisen kontaktin.

Pyrimme kuitenkin varmistamaan kaikin keinoin kaluston ja kriittisten tuotteiden ja huoltojen saatavuuden kaikille asiakkaillemme, jotta liiketoiminta asiakkaan ja meidän päässämme pääsee jatkumaan mahdollisimman normaalisti, ja että asiakas voi tehdä edelleenkin tuottavaa työtä.

Olemme myös aloittaneet Business Finlandin ja asiakkaiden kanssa yhteistyömalleja, joilla pyrimme saamaan tukea yrittäjälle vaikeina aikoina.
 

6. Pieni epävarmuus markkinoilla lisää vuokrakoneen mielekkyyttä. Maksat vain niistä kuukausista, kun kone on töissä. Ei poistoja, ei lyhennys- tai leasingmaksuja silloin, kun koneet seisovat. Kun työmaat peruuntuvat tai tulevat aikaisemmin valmiiksi, voi koneen palauttaa. Me uskomme, että tämä epidemia on vain hetkellinen takaisku alalle ja että toiminta normalisoituu lyhyellä aikavälillä. Lisäämme konekantaamme sen mukaan, miten kysyntä lähtee jälleen nousemaan.
 

7. Meidän visiomme on ollut aina olla alan asiakaslähtöisin toimija. Tämä pätee myös vuokrausliiketoimintaamme. Suuren tuotevalikoiman vuoksi uskomme, että pystymme tarjoamaan ratkaisut lähestulkoon kaikille toimijoille.

 

Teksti: Konepörssi, Olli Päiviö

Edustuksiamme